Gašperov mlyn - gastromický zážitok v luxusnej podtatranskej vile

Reštaurácia

Reštaurácia Gašperovho mlyna je miestom, kde sa zaručene budete cítiť dobre: pocítite tu nielen silu energie z vody či ohňa, ale aj dotyk podtatranskej histórie. Najmä však ochutnáte originálne, ale pritom tradičné slovenské jedlá, ktoré vám s láskou pripraví a predstaví náš šéfkuchár Jozef Breza.

Reštaurácia Gašperovho mlyna je kombinovaná s útulnou kaviarničkou. Už pri vstupe vás upútajú originálne kúsky dýchajúce históriou - či už sú to staré časti mlynských mechanizmov, storočné ručne tkané a vyšívané záclony a obrusy, maľované čelo svadobnej postele, pletené košíky či rôzne poľnohospodárske nástroje. Celkový dojem dotvárajú umelecké diela akademického maliara Mariána Čižmárika, ktoré dopĺňajú interiér a hosťom prinášajú nezabudnuteľný zážitok. Dominantou reštaurácie je aj krb, na ktorom si určite všimnete šálky s dušičkami - podľa slovanských rozprávok totiž vodníci svoje obete stiahli pod vodu a ich duše uschovávali do šálok obrátených hore dnom. Vždy živý oheň dodáva našej reštaurácii atmosféru pohody.

V Gašperovom mlyne na Vás čaká skutočný gurmánsky zážitok. K jedlu Vám ponúkneme kvalitné vína od slovenských výrobcov, ktoré stále viac obsadzujú popredné miesta vo svetových vinárskych rebríčkoch či ušľachtilé slovenské destiláty.


Reštaurácia Gašperovho mlyna je skvelým miestom aj na komorné rodinné oslavy, obchodné stretnutia či romantické večery strávené vo dvojici.

Aby sme v reštaurácii Gašperovho mlyna zachovali komornú, rodinnú atmosféru a pohodlie, kapacita reštaurácie je limitovaná. Preto Vás prosíme, aby ste si pred návštevou našej reštaurácie zabezpečili komfortné miesto telefonickou rezerváciou na telefónnom čísle +421 905 033 462 minimálne 1 deň vopred.


Reštaurácia Gašperov mlyn získala v roku 2017 od spoločnosti Gurmán na Slovensku prestížne ocenenie Gurmán Award 2017 - 2. najlepšia tematická reštaurácia roka.



Reštaurácia Gašperov mlyn získala v roku 2016 od spoločnosti Gurmán na Slovensku prestížne ocenenie Gurmán Award 2016 - 2. najlepšia tematická reštaurácia roka.



Reštaurácia Gašperov mlyn získala v roku 2015 od spoločnosti Gurmán na Slovensku prestížne ocenenie Gurmán Award 2015 - 3. najlepšia tematická reštaurácia roka.



Reštaurácia Gašperov mlyn získala v roku 2014 od spoločnosti Gurmán na Slovensku prestížne ocenenie Gurmán Award 2014 - Najlepšia nová reštaurácia a bola zaradená do bedekra Gurmán na Slovensku.



Reštaurácia Gašperov mlyn získala v roku 2017 od časopisu TREND plný počet hviezdičiek a zaradila sa medzi 10 najlepších reštaurácií Slovenska podľa tohto rebríčka.



Reštaurácia Gašperov mlyn získala v roku 2015 od časopisu TREND plný počet hviezdičiek a zaradila sa medzi 10 najlepších reštaurácií Slovenska podľa tohto rebríčka.



Reštaurácia Gašperov mlyn získala v roku 2016 od časopisu TREND plný počet hviezdičiek a zaradila sa medzi 10 najlepších reštaurácií Slovenska podľa tohto rebríčka.



Somelierka Slavomíra Raškovič získala v rokoch 2015, 2016 a 2017 od časopisu TREND titul TREND TOP somelierka.



Šéfkuchár Jozef Breza získal v roku 2016 a 2017 od časopisu TREND titul TREND TOP šéfkuchár. Zároveň bol v rokoch 2015, 2016 a 2017 zaradených medzi 20 Best Chefs Gurmánom na Slovensku.






Tím Gašperovho mlyna

Slavomíra Raškovič vám rada predstaví magickú atmosféru nášho mlyna. Stará sa o komunikáciu s klientmi, rezervácie a marketing. Je profesionálnou somelierkou a rada zážitok z jedla umocňuje skvelými vínami.

Peter Raškovič sa stará o bezproblémový priebeh Vášho celého pobytu v Gašperovom mlyne, ako aj o chod prevádzky. Tiež Vás rád oboznámi so svetom vína, destilátov a kávy.

Katarína Pitoňáková kreatívna kuchárka, ktorá pre Vás rada uvarí aj napečie, je pravou rukou nášho šéfkuchára. Má rada práce, pri ktorých je potrebný jemnocit a precíznosť, zakladá si aj na poriadku v kuchyni.

Tatiana Pitoňáková sa postará sa o Váš komfort počas času stráveného v našej reštaurácii. Bude Vás sprevádzať svetom gastronomických zážitkov a rada Vám pomôže s výberom vína, destilátov či iných nápojov.

Júlia Lešková je najmladšou a veľmi šikovnou členkou nášho tímu - rada sa o Vás postará počas Vašej návštevy reštaurácie Gašperovho mlyna.



Šéfkuchár Jozef Breza

Jozef Breza je mladý šéfkuchár pôvodom zo Sniny, ktorý pri varení kladie dôraz na poctivú prípravu, kvalitné suroviny, vyvážené chute a vzhľad jedla, ktoré často servíruje nielen na tanieri. Jozefova kuchyňa je nápaditá, svoje jedlá rád tvorí aj z takých častí mäsa, rýb, ovocia či zeleniny, ktoré ľudia už v dnešnej dobe využívajú len málo: vnútornosti, kože, kosti, šupky a kôry z ovocia či zeleniny... Z týchto surovín vytvára výborné a zaujímavé jedlo, ktoré býva poznačené aj dotykom tradícií či histórie. Jeho vášňou je rybárčenie, ale jeho záľubu v zbere lesných plodov a lásku k práci v záhrade nájdete aj na tanieri. Jozef získaval pracovné skúsenosti v zahraničných reštauráciach v Švajčiarsku, Taliansku, Nemecku i Rakúsku, na Slovensku pôsobil v hotelovej sieti Kempinski, kde na Štrbskom plese zastával pozíciu sous-chef. V Gašperovom mlyne varí tak, aby hostia odchádzali so zážitkom – aby ochutnali nové, nepoznané suroviny či kombinácie chutí.





Otváracie hodiny reštaurácie

Pondelok - Sobota: na objednávku
Nedeľa: zatvorené

Reštaurácia funguje iba objednávku počas celého týždňa okrem nedele. Svoju rezerváciu môžete urobiť: