Gašperov mlyn - gastromický zážitok v luxusnej podtatranskej vile

Reštaurácia

Reštaurácia Gašperovho mlyna je miestom, kde sa zaručene budete cítiť dobre: pocítite tu nielen silu energie z vody či ohňa, ale aj dotyk podtatranskej histórie. Najmä však ochutnáte originálne, ale pritom tradičné slovenské jedlá, ktoré vám s láskou pripraví a predstaví náš šéfkuchár Jozef Breza.

Reštaurácia Gašperovho mlyna je kombinovaná s útulnou kaviarničkou. Už pri vstupe vás upútajú originálne kúsky dýchajúce históriou - či už sú to staré časti mlynských mechanizmov, storočné ručne tkané a vyšívané záclony a obrusy, maľované čelo svadobnej postele, pletené košíky či rôzne poľnohospodárske nástroje. Celkový dojem dotvárajú umelecké diela akademického maliara Mariána Čižmárika, ktoré dopĺňajú interiér a hosťom prinášajú nezabudnuteľný zážitok. Dominantou reštaurácie je aj krb, na ktorom si určite všimnete šálky s dušičkami - podľa slovanských rozprávok totiž vodníci svoje obete stiahli pod vodu a ich duše uschovávali do šálok obrátených hore dnom. Vždy živý oheň dodáva našej reštaurácii atmosféru pohody.

V Gašperovom mlyne na Vás čaká skutočný gurmánsky zážitok. K jedlu Vám ponúkneme kvalitné vína od slovenských výrobcov, ktoré stále viac obsadzujú popredné miesta vo svetových vinárskych rebríčkoch či ušľachtilé slovenské destiláty.


Reštaurácia Gašperovho mlyna je skvelým miestom aj na komorné rodinné oslavy, obchodné stretnutia či romantické večery strávené vo dvojici.

Aby sme v reštaurácii Gašperovho mlyna zachovali komornú, rodinnú atmosféru a pohodlie, kapacita reštaurácie je limitovaná. Preto Vás prosíme, aby ste si pred návštevou našej reštaurácie zabezpečili komfortné miesto telefonickou rezerváciou na telefónnom čísle +421 905 033 462 minimálne 1 deň vopred.

Gurmán na Slovensku nám v roku 2018 udelil jednu zlatú vidličku.


Gurmán na Slovensku nám v roku 2018 udelil jednu zlatú vidličku.


v roku 2018 sme od Gurmána na Slovensku získali prestížne ocenenie Gurmán Award Tematická reštaurácia roka 2018 - 1. miesto.


V roku 2018 sme od Gurmána na Slovensku získali prestížne ocenenie Gurmán Award Tematická reštaurácia roka 2018 - 1. miesto.


v roku 2017 a 2016 sme od Gurmána na Slovensku získali prestížne ocenenie Gurmán Award Tematická reštaurácia roka - 2. miesto, v roku 2015 Gurmán Award Tematická reštaurácia roka - 3. miesto a v roku 2014 ocenenie Najlepšia nová reštaurácia.


V roku 2017 a 2016 sme od Gurmána na Slovensku získali prestížne ocenenie Gurmán Award Tematická reštaurácia roka - 2. miesto, v roku 2015 Gurmán Award Tematická reštaurácia roka - 3. miesto a v roku 2014 ocenenie Najlepšia nová reštaurácia.


Reštaurácia Gašperov mlyn získala v rokoch 2015, 2016, 2017 a 2018 od časopisu TREND plný počet hviezdičiek a zaradila sa medzi 10 najlepších reštaurácií Slovenska podľa tohto rebríčka.


Reštaurácia Gašperov mlyn získala v rokoch 2015, 2016, 2017 a 2018 od časopisu TREND plný počet hviezdičiek a zaradila sa medzi 10 najlepších reštaurácií Slovenska podľa tohto rebríčka.


Somelierka Slavomíra Raškovič získala v rokoch 2015, 2016, 2017 a 2018 od časopisu TREND titul TREND TOP somelierka.


Somelierka Slavomíra Raškovič získala v rokoch 2015, 2016, 2017 a 2018 od časopisu TREND titul TREND TOP somelierka.



Šéfkuchár Jozef Breza získal v rokoch 2016, 2017 a 2018 od časopisu TREND titul TREND TOP šéfkuchár. Zároveň bol v rokoch 2015, 2016, 2017 a 2018 zaradený medzi 20 Best Chefs Gurmánom na Slovensku.







Tím Gašperovho mlyna

Slavomíra Raškovič vám rada predstaví magickú atmosféru nášho mlyna. Stará sa o komunikáciu s klientmi, rezervácie a marketing. Je profesionálnou somelierkou a rada zážitok z jedla umocňuje skvelými vínami.

Peter Raškovič sa stará o bezproblémový priebeh Vášho celého pobytu v Gašperovom mlyne, ako aj o chod prevádzky. Tiež Vás rád oboznámi so svetom vína, destilátov a kávy.

František Findura - kreatívny a svedomitý kuchár, ktorý zbieral skúsenosti v renomovaných reštauráciách v Prahe i Tatrách, je pravou rukou nášho šéfkuchára.

Ondrej Hudák sa postará o Váš komfort počas času stráveného v našom Mlyne a bude Vás sprevádzať svetom gastronomických zážitkov.

Júlia Lešková je najmladšou a veľmi šikovnou členkou nášho tímu - rada sa o Vás postará počas Vašej návštevy reštaurácie Gašperovho mlyna.

Katarína Brezová (momentálne na materskej dovolenke) - skvelá kuchárka, ktorá pre Vás rada uvarí aj napečie. Má rada práce, pri ktorých je potrebný jemnocit a precíznosť, zakladá si aj na poriadku v kuchyni.



Šéfkuchár Jozef Breza

Jozef Breza je mladý šéfkuchár pôvodom zo Sniny, ktorý pri varení kladie dôraz na poctivú prípravu, kvalitné suroviny, vyvážené chute a vzhľad jedla, ktoré často servíruje nielen na tanieri. Jozefova kuchyňa je nápaditá, svoje jedlá rád tvorí aj z takých častí mäsa, rýb, ovocia či zeleniny, ktoré ľudia už v dnešnej dobe využívajú len málo: vnútornosti, kože, kosti, šupky a kôry z ovocia či zeleniny... Z týchto surovín vytvára výborné a zaujímavé jedlo, ktoré býva poznačené aj dotykom tradícií či histórie. Jeho vášňou je rybárčenie, ale jeho záľubu v zbere lesných plodov a lásku k práci v záhrade nájdete aj na tanieri. Jozef získaval pracovné skúsenosti v zahraničných reštauráciach v Švajčiarsku, Taliansku, Nemecku i Rakúsku, na Slovensku pôsobil v hotelovej sieti Kempinski, kde na Štrbskom plese zastával pozíciu sous-chef. V Gašperovom mlyne varí tak, aby hostia odchádzali so zážitkom – aby ochutnali nové, nepoznané suroviny či kombinácie chutí.





Otváracie hodiny reštaurácie

Pondelok - Sobota: na objednávku
Nedeľa: zatvorené

Reštaurácia funguje iba objednávku počas celého týždňa okrem nedele. Svoju rezerváciu môžete urobiť: