je úcta a rešpekt k prírode, ktorá obklopuje náš Mlyn a ponúka nám skvelé suroviny.
Snažíme sa z nich využiť maximum, avšak s minimálnym dopadom na životné prostredie. Úcta a rešpekt k práci a produktom farmárov a výrobcov zo slovenských regiónov, ale aj k histórii a tradíciám, na ktorých v kuchyni staviame. V neposlednom rade si ctíme našich hostí a snažíme sa prispievať k rozvoju slovenskej gastronómie.
Aby sme v reštaurácii Gašperovho mlyna zachovali komornú atmosféru a pohodlie, kapacita reštaurácie je limitovaná a nie je vhodná pre deti do cca 15 rokov. Návšteva reštaurácie je možná iba s rezerváciou vopred.
Rád pracuje so surovinami, ktoré sa podarilo vypestovať v blízkych regiónoch a s produktami, ktoré sú typické pre našu krajinu, hoci sa na niektoré aj pozabudlo. Suroviny sa v kuchyni snaží maximálne využiť s cieľom tvoriť minimálny odpad, a zároveň servírovať hosťom prekvapivé, zaujímavé a chutné jedlá. Jozefove kreácie bývajú často poznačené slovenskými tradíciami či spomienkami z detstva. Jeho vášňou je rybárčenie, ale jeho záľubu v zbere lesných plodov a lásku k práci v záhrade nájdete v každom jedle, ktoré vychádza z jeho kuchyne.